Green Web Check

Deze tool in het kort

Check of jouw hostingprovider groene stroom gebruikt.

Naam: Green Web Check

Ontwikkelaar: Stichting The Green Web Foundation

Level: Makkelijk

Wat is de Green Web Check?

The Green Web Foundation is een non-profitorganisatie die zich inzet voor een duurzamer en groener internet. Hun belangrijkste tool is een eenvoudige maar effectieve online service die controleert of websites gehost worden op groene energie: The Green Web Check. Zo creëren ze bewustzijn over de ecologische voetafdruk van het internet.

Hoe werkt de Green Web Check?

Het gebruik van de tool is super simpel. Je bezoekt simpelweg de website van The Green Web Foundation en voert de URL van je eigen website of een website die je gebruikt in het zoekveld in. De tool checkt vervolgens of de betreffende server draait op hernieuwbare energie. Binnen enkele seconden krijg je een duidelijk antwoord: een groen icoontje voor ‘groene’ hosting en een grijs icoontje voor niet-duurzame hosting. Bovendien biedt de tool links naar meer informatie en alternatieven voor groenere hostingopties.

Goed om te weten

Heb je je website gecheckt en blijkt deze niet op groene stroom te draaien? Trek dan niet meteen je conclusies, en loop dit eerst even na bij je hostingprovider zelf. Het kan namelijk zijn dat jouw provider nog niet is opgenomen in de database van The Green Web Foundation. Op deze pagina vind je meer tips om erachter te komen of je website op groene stroom draait, én wat je kunt doen wanneer dat niet het geval is.

Meer tools op een rij:

Green Web Check

Check of jouw hostingprovider groene stroom gebruikt.

Ontwikkelaar: Stichting The Green Web Foundation

Level: Makkelijk

Website Carbon Calculator

Op een speelse manier inzicht in de CO2-uitstoot van je webpagina’s.

Ontwikkelaar: Wholegrain Digital

Level: Makkelijk

Categorie: ,

Scroll naar boven