EcoGrader

Deze tool in het kort

Gedetailleerd inzicht in het verbruik van je website.

Naam: Ecograder

Ontwikkelaar: Mightybytes

Level: Medium

Categorie: ,

Wat is EcoGrader?

EcoGrader is een slimme tool die je helpt te ontdekken hoe milieuvriendelijk je website is. Wist je dat het internet net zoveel energie kan verbruiken als alle vliegtuigen bij elkaar? EcoGrader helpt je dit te begrijpen, geeft je tot in detail inzicht in het verbruik van je eigen website, en geeft je tips om je website groener te maken.

Hoe werkt EcoGrader?

Het is heel eenvoudig: je typt het webadres van je site in op EcoGrader en drukt op enter. De tool gebruikt slimme technologieën om te kijken hoe jouw website presteert op milieugebied. Het kijkt naar alles, van de energie die je server gebruikt tot hoe je website gebouwd is. Daarna krijg je een score die laat zien hoe groen je website is en krijg je praktische tips om dingen te verbeteren. Je ziet in het rapport precies terug op welke onderdelen je goed scoort, en waar nog verbetering mogelijk is. Voor die laatste krijg je dan ook direct toepasbare tips. Bijvoorbeeld hoe je afbeeldingen op je site lichter kunt maken zodat ze minder energie verbruiken.

Goed om te weten

EcoGrader doet meer dan alleen een rapport uitbrengen. Het geeft je echt bruikbare adviezen, zoals het kiezen van een groene webhost of het aanpassen van je site om minder CO2 uit te stoten. Door de suggesties in het rapport te volgen, kun je de uitstoot verminderen en je website sneller en gebruiksvriendelijker maken. En elke keer dat je een verandering maakt, kun je de tool opnieuw gebruiken om te zien hoeveel je bent verbeterd. Kleine kanttekening: het is wel handig als je enige technische kennis hebt.

Meer tools op een rij:

Green Web Check

Check of jouw hostingprovider groene stroom gebruikt.

Ontwikkelaar: Stichting The Green Web Foundation

Level: Makkelijk

Website Carbon Calculator

Op een speelse manier inzicht in de CO2-uitstoot van je webpagina’s.

Ontwikkelaar: Wholegrain Digital

Level: Makkelijk

Categorie: ,

Scroll naar boven