Blog header

Tip: Gebruik SVG illustraties in plaats van afbeeldingen

Deze tip in het kort

Level: Medium

Impact: Hoog

Inspanning: Gemiddeld

Dit is mijn ultieme geheim om afbeeldingen op websites met meer dan 95% te verkleinen..

Als je ooit hebt gemerkt dat je website langzaam laadt, zijn grote afbeeldingen vaak de boosdoener. Afbeeldingen zijn leuk, maar niet altijd nodig. Tegelijkertijd wil je wél dat je website er een beetje leuk uitziet.

Daarom gebruik ik vaak SVG-illustraties om afbeeldingen op mijn websites zo klein mogelijk te houden. Voor mijn klanten ontwerp ik deze vrijwel altijd op maat.

Wat is een SVG?

SVG (Scalable Vector Graphics) is een vectorformaat dat ideaal is voor illustraties. In tegenstelling tot rasterafbeeldingen zoals JPEGs en PNGs, die uit duizenden pixels bestaan, zijn SVG’s gemaakt van wiskundige paden die veel minder ruimte innemen. Dit betekent dat ze supersnel laden en er altijd scherp uitzien, ongeacht de schermgrootte.

De voordelen van een SVG

Door SVG’s te gebruiken, bespaar ik niet alleen op laadtijd, maar ook bandbreedte en serverruimte. Dit maakt je website niet alleen sneller, maar ook duurzamer. Minder dataverkeer betekent een kleinere ecologische voetafdruk – een win-win voor jou en het milieu!

Dus, de volgende keer dat je een illustratie nodig hebt, denk aan SVG. Mijn geheime ingrediënt voor snellere, groenere en visueel strakke websites.

Scroll naar boven