Koorschool MM - webdesign

Zingend het web op

Over deze klantcase

Klant: Koorschool MM

Het project in het kort: Een vrolijke, aansprekende website voor muzikale kinderen, jong en oud.

De opdracht

Koorschool MM daagde me uit om een logo, huisstijl en website te ontwerpen die net zo levendig is als hun koorlessen. Een gebruiksvriendelijke website die goed werkt op mobiele apparaten was essentieel, want jongeren gebruiken natuurlijk het liefst hun telefoon of tablet voor bijna alles.

Het resultaat

Ik creëerde een kleurrijke en energieke website met een zingende smiley als centraal logo voor Koorschool MM. Deze speelse touch zet meteen de toon voor de site. De website is een zogeheten ‘one-pager’ geworden: alles is op een en dezelfde pagina te vinden. Wel zo handig!

De website laadt snel, navigeert soepel en past zich perfect aan elk apparaat aan. Ik integreerde duurzame webdesignpraktijken door in plaats van foto’s .svg icons te gebruiken. Verder is de website zo schoon mogelijk opgeleverd, waardoor deze website in Ecograder een 91/100 en het label A heeft gescoord! De pagina weegt in totaliteit ‘slechts’ 333kb. Ook de Google Pagespeed resultaten liegen er niet om:

Ecograder score
Ecograder score
Google PageSpeed resultaten

Deze website in het kort

Vrolijk en kleurrijk ontwerp: De zingende smiley in het logo en de heldere, opvallende kleuren maken de website niet alleen leuk om naar te kijken, maar stralen ook de vrolijke sfeer van de koorschool uit.
Optimaal voor mobiel: Jongeren kunnen zonder problemen op hun telefoon of tablet snuffelen door de site, dankzij het responsive design.
Sticky menubalk: Logisch opgezette structuur die gebruikers gemakkelijk laat vinden wat ze zoeken.
Koorschool MM webdesign

Bekijk ook deze klantcases:

Placeholder

Koorschool MM

Een vrolijke, aansprekende website voor muzikale kinderen, jong en oud.

Placeholder

Atisha Bewind

Met minimale middelen toch een sterke, informatieve website neerzetten.

Scroll naar boven